Belysning och inredning för hemmet

Tips

Låt det marina prägla inredningen

3271807-caribbean-sea (1)

Marin inredning är hett! Det har länge varit en tradition i svenska hem och är en klassisk inredningsstil som fungerar än idag. Trendiga märken som Gripsholm, Skärvik Design och South East är exempel på några företag som säljer produkter i marin stil för såväl kök som arbetsrum.

För att din inredning verkligen ska komma till sin rätt är det viktigt med rätt belysning för att få fram den rätta känslan man är ute efter. Ljuset gör otroligt mycket för ett rum och den stämning som råder. Glöm därför inte bort lamporna när du planerar rummet. Beroende på vilket rum du inreder, finns det olika lampor för att uppnå det optimala ljuset för din inredning. Det finns flera tips för dig som inte känner dig helt säker på hur du ska tänka – ta gärna hjälp av den här listan:

Den marina inredningen tillåter generellt ganska dämpad belysning jämfört med andra stilar. Lamporna är ofta små, men med möjlighet till ett starkt sken, vilket är helt rätt eftersom denna typ av belysning ofta förekommer på båtar eller fyrar. Satsa på lyktor, vägglampor och bordslampor som gärna får vara i koppar, guld eller krom.

Vill du ha en ljus marin känsla bör du satsa på vitt, blått och mörkbrunt, där det vita dominerar. För en dovare marin stil, öka på det mörkbruna istället. Om du är sugen på att göra om där hemma och satsa på ett mer marint tema, finns det många bra sajter där du kan beställa hem produkter och leta inspiration. Investera gärna i kuddfodral, handdukar, gardiner och sängkläder och tänk ”repsnoddar, sandmotiv och ankare”, så är du helt rätt ute. Även små detaljer kan göra stor skillnad, så det är inte nödvändigt med en total makeover på en gång. Testa dig fram och se vad som blir bäst i ditt hem!