Belysning och inredning för hemmet

Belysning

Ljust fokus vid entrén

Vad är inte viktigare i ett hem än att skapa en välkomnande och inbjudande entré. Genom att belysa den på rätt sätt och inreda med smakfulla detaljer kan man förändra utseendet helt och ge ett nytt fräscht intryck.

Farstukvist

Det är inte alltid så lätt att välja rätt belysning till entrén. Ett vackert ljusnät kan sprida vackert ljus runt jul likaväl som en välplacerad vägglampa kan göra stor skillnad. Vad som är viktigt är att både tänka funktionellt och dekorativt, för att hitta den bästa lösningen.

För att entrén ska funka på mörka höstkvällar och isiga vinterdagar gäller det att fört hitta en belysning som lyser upp marken runt entrén för att kunna ta sig fram säkert. Det är även viktigt att ha ett ljus vid entrén för att skrämma bort eventuella inkräktare. Försök hitta en armatur som lyser upp stora delar av bron eller trappen till entrén så att det inte finns risk för felsteg.

Efter att det allmänna ljuset är på plats är det också viktigt, mest för dekorationens skull, att satsa på mer effektfulla ljussättningar. Kanske passar det sig att belysa kronan på den vackra eken som står i anslutning till entrén, eller varför inte att satsa på att belysa något dekorativt på väggen. Ett tips om du både vill skapa effekt och vara trendig, är att satsa på ett par stora effektfulla hussiffror på fasaden och belysa dem med en vacker spot. Idag finns det många leverantörer som säljer riktigt snygga hussiffror. Varför inte satsa på ett par unika fasadsiffror som ingen annan i grannskapet har.

När all ljussättning är färdig vid entrén är det bara slutfixet kvar. Satsa på några vackra krukor i olika höjd i anslutning till dörren som du kan byta ut blommorna efter årstid. På sommaren kan de dekoreras med ett par vackra olivträd för att sedan på höst och vinter dekorera med ett par klassiska ljungar.